Ivica Tucak (©Reuters)
Ivica Tucak (©Reuters)

Ivica Tucak: Srbija rival po meri, verujem da ćemo odigrati dobro i pobediti

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 17:04

“Iako su sastavi izmenjeni, i dalje smo i mi i oni jaki”

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte)

Epske bitke kroz istoriju vodili su Srbija i Hrvatska, došla je na red nova, u podmlađenim sastavima. Ekipe željne dokazivanja, gladne medalja i uspeha na velikim turnirima, a Ivica Tucak ubeđen u pobedu Hrvatske.  

Izabrane vesti

Uletela je Hrvatska u četvrtfinale, izvrsnom igrom najavila je balkanski derbi. Deklasirala je Gruziju u osmini finala Svetskog prvenstva, osetila je bazen na Margit Sigetu i to će biti njena prednost u četvrtfinalu. Srbija će se prvi put upoznati sa bazenom “Alfred Hajoš” kada počne derbi, što je jedna od mana kada ste prvi u grupi i dobijete dodatne slobodne dane.  

Samo na početku Barakude su se mučile, zadavao im je muke Boris Vapenski sa nezgodne strane, ali bzo su stvari došle na svoje mesto. Postavili su ih Jerko Marinić Kragić i Konstantin Harkov u drugom delu igre.  

“Nijedna utakmica se ne može rešiti na početku. Mislim da smo pokazali jednu dobru igru, čvrstinu i idemo dalje. Sledeći rival je Srbija i biće mnogo teže nego danas. Rekao bih da je protivnik po meri i ja bih da uživamo u jednom pravom sportskom meču”, rekao je Ivica Tucak.  

Selektor Hrvatske uveren je da će Barakude, kao u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Tokiju, biti bolje od Delfina i otići u brobu za medalje.  

“Bezbolna smena neće biti nikome, kada bi to bilo bezbolno u sportu onda bi svi menjali preko noći. I mi i oni u izmenjenom sastavu, i mi i oni i dalje jaki. Spremićemo se za tu utakmicu koliko god možemo. Verujem da ćemo odigrati dobro i da ćemo pobediti. To je moja moja želja”, zaključio je Tucak.



tagovi

vaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpoluIvica Tucak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara